5 tips til å finne den rette fotografen til deres bryllup

May 20, 2020
💍 💍 💍

HVA ØNSKER DERE? 💛

Det er viktig at dere som brudepar setter dere ned å tenker litt gjennom hva dere ønsker fra en fotograf. Gjerne bare et par hovedpunkter som er viktig for dere. Det kan være lurt at dere gjør dette først slik at dere har noe å gå etter når dere skal begynne å lete etter en fotograf.📸

FOTOGRAFENS STIL 📸

Det er viktig med noe research her. Start med google, se hva dere finner. Spør familie og venner om de vet om fotografer. Når dere har søkt litt så gjelder det å sjekke ut arbeidet til fotografen. Hvordan liker dere bildene? Fotografer kan ha veldig variert utrykk, fargebruk, utsnitt osv. Vi er alle forskjellige så det er viktig at dere liker det arbeidet fotografen viser frem på sin nettside.

TA KONTAKT 📞

Ta kontakt med de fotografene dere syns er flinke, og spør de om de feks er ledige for deres aktuelle dag. Spør gjerne andre spørsmål slik at dere får en forståelse for hvordan fotografen svarer dere. Spør gjerne om et uforpliktende møte med fotografen eller ring. Det er så viktig at dere som brudepar og fotografen har en kjemi- dette vil fort komme frem i sluttresultatet.

INNHOLD OG PRIS 🎁

Det er også veldig forskjellig hvordan fotografer jobber. Det er forskjellige metoder og framgangsmåter. Innhold og pris kan variere veldig. Hva er viktig for dere?

      . Hvor mange timer fotografering?

      . Hvor mange bilder får dere?

      . Er ferdig redigerte bilder inkludert i prisen?

      . Får dere høyoppløselige filer eller må dere kjøpe dette utenom?

      . Får dere fotoalbum?

      . Blir filene levert på minnepenn/nettgalleri?

      . Kan fotograf fikse takkekort, eller andre tjenester dere ønsker?

      . Leveringstid?

FLEKSIBILITET OG ERFARING 🤸🏽

Dersom man nylig har startet som fotograf så er det klart at man ikke har så mye å vise til, men da blir kjemien desto enda viktigere, og ikke minst om fotografen kan stille med noe annet arbeid de har gjort slik at dere får en forståelse for hvordan de jobber.

Dersom det er fotograf med erfaring, er den en fotograf som spesialiserer seg innen bryllup? Dersom de har jobbet mye med bryllup vil nok denne fotografen vite hvordan det skal gjøres og hva som er viktig under en bryllupsfotografering. Det å være forberedt dersom det skulle begynne å regne på dagen for eksempel.

Se gjerne om fotografen har en blogg, der kan dere lære mye om fotografen.

Det vil fort vises i sluttresultatet dersom fotograf og brudepar hadde kjemi🥰

// Janita

Meld deg gjerne på aktuelt 👇🏻 så kan jeg dele tips og info om bryllup med dere. Følge meg gjerne på sosiale medier 👇🏻